Social Icons

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Site Info

Tuesday, 22 March 2016

Murah Rezeki1) SEDEKAH


Adakah anda pernah membaca tentang faedah bersedekah?
.
+ sedekah adalah satu penyucian harta dan jiwa dpt menggandakan kebaikan.
+ sedekah tanda dermawan dan salah satu tanda kemuliaan dan kemurahan hati
+ sedekah memustajabkan doa dan merungkaikan segala kesulitan.
 
2) SOLAT JANGAN TINGGAL
 
 
Pesan yang secara tidak langsung memerintahkan untuk menyerahkan diri ini kepada Sang Pemiliknya. Diri yang pada hakikatnya berasal dan akan kembali kepada-Nya.

Wajarlah jika manusia itu tak punya apapun di dunia ini. Sekumpulan amal kebaikan dan ibadahlah yang akan dibawa kelak mendampingi ketika menghadapi peradilan-Nya.
 
3) SOLAT DHUHA JANGAN TINGGAL
 
 Waktu sembahyang Dhuha ialah dari naik matahari sampai sepenggalah dan berakhir di waktu matahari tergelincir tetapi disunatkan dita’khirkan sehingga matahari naik tinggi dan panas terik. Cara menunaikannya pula adalah sama seperti sembahyang-sembahyang sunat yang lain iaitu dua rakaat satu salam. Boleh juga dikerjakan empat rakaat, enam rakaat dan lapan rakaat. Menurut sebahagian ulama jumlah rakaatnya tidak terbatas dan tidak ada dalil yang membatasi jumlah rakaat secara tertentu.
 
4) SELALULAH BERSELAWAT 
 
5) BERZIKIR
 
6) ISTIGHFAR
 
7) DOAKAN UNTUK IBU BAPA
 
8) BANTU ORANG SEKELILING
 
9) MEMINTA MAAF DAN MEMAAFKAN KESALAHAN ORANG LAIN
 
10) AMALKAN MEMBACA SURAH AL-WAQIAH

Adakah anda merasakan artikel saya ini berguna? Jika ya kongsi dengan rakan anda : Jika anda suka dengan artikel saya, pastikan anda Langgan melalui RSS feed! atau Langgan Blog Rahman Bashri melalui Emaili Komen anda sangat berguna untuk saya memperbaiki Blog Rahman Bashri..Terima Kasih

2 Comments:

 1. Assalamualaikum,
  terima kasih

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan.

  Saya ingin memohon sedikit bantuan kewangan bg membantu saya.saya muhammad ahlam firdaus seorang mahasiswa yg skrg sedang melanjut kan pengajian saya di Indonesia dlam bidang syariah

  Saya tidak menerima mana2 tajaan,biasiswa mahupun pinjaman,hanya tajaan dari kedua orgtua saya,mereka tidak la berpendapatan tinggi.ayah saya hanya la bekerja sebagai jaga keselamatan di kilang,manakalah ibu saya suri rumah yg menanggung saya dan adik2 sy yg masih di bangku sekolah.sy mempunyai 8 adik beradik dan skrg tinggal 7 kerana abg saya batu shj pergi menghadap ilahi akibat kanser tulang tahap 4.

  Jadi,sy amat2 lah memerlukan bantuan dari pihak tuan utk membantu saya,jika pihak tuan memberi bantuan dlam bentuk pinjaman sekali pun sy sudi membayar nya semula.

  Sekian wasalam.
  Whatsapp:0196135660

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...