Social Icons

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Site Info

Thursday, 9 August 2012

2 Golongan Penghuni Neraka


Kadang-kadang bila kita terlalu asyik sangat dengan trend fesyen melilit tudung ni, macam-macam style keluar. Sehinggakan kita terlepas pandang Niat Utama kita memakai tudung

Sewajarnya dengan hijab menutupi kepala dan badan, tugas mata-mata liar di luar sana semakin sukar untuk “membogelkan” wanita secara visual tetapi dengan gaya fesyen yang kelihatan seperti rambut yang beralun beraneka warna dan perhiasan keterlaluan, tugas-tugas mata-mata liar ni menjadi semakin mudah. Tak perlu susah-susah membayangkan rupa kita tanpa hijab kerana kain di kepala itu sendiri sudah menyerupai rambut.

“Dua golongan penghuni neraka yang belum pernah aku lihat; golongan membawa cemeti seperti ekor sapi untuk memukul dan membelasah orang. Golongan kedua ialah wanita-wanita yang berpakaian (tapi) telanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok untuk menggoda, rambut mereka seperti bonggol unta yang miring, mereka tidak masuk syurga dan tidak akan mencium baunya, padahal sesungguhnya bau surga itu tercium dari jarak perjalanan yang sangat jauh.”

Besederhanalah supaya niat murni utk menutup aurat itu tidak tercemar…

“Wahai anak-anak Adam! Sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu (bahan-bahan untuk) pakaian menutup aurat kamu, dan pakaian perhiasan; dan pakaian yang berupa taqwa itulah yang sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah dari tanda-tanda (limpah kurnia) Allah (dan rahmatNya kepada hamba-hambaNya) supaya mereka mengenangnya (dan bersyukur).”

Adakah anda merasakan artikel saya ini berguna? Jika ya kongsi dengan rakan anda : Jika anda suka dengan artikel saya, pastikan anda Langgan melalui RSS feed! atau Langgan Blog Rahman Bashri melalui Emaili Komen anda sangat berguna untuk saya memperbaiki Blog Rahman Bashri..Terima Kasih

0 Comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...