Social Icons

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Site Info

Sunday, 22 July 2012

Larangan Tertarik Dengan Anak Orang Kafir

Ayat al-Quran tentang larangan tertarik hati dengan anak-anak orang kafir


"Oleh itu, janganlah engkau tertarik hati kepada harta benda dan anak-anak mereka, (kerana) sesungguhnya Allah hanya hendak menyeksa mereka dengan harta benda dan anak-anak itu dalam kehidupan dunia, dan hendak menjadikan nyawa mereka tercabut sedang mereka berkeadaan kafir (untuk mendapat azab akhirat pula)". (At-Taubah 9:55)


"Dan janganlah engkau tertarik hati kepada harta benda dan anak-anak mereka, (kerana) sesungguhnya Allah hanya hendak menyeksa mereka dengannya di dunia, dan hendak menjadikan nyawa mereka tercabut sedang mereka dalam keadaan kafir (untuk mendapat azab akhirat pula)." (At-Taubah 9:85)

Adakah anda merasakan artikel saya ini berguna? Jika ya kongsi dengan rakan anda : Jika anda suka dengan artikel saya, pastikan anda Langgan melalui RSS feed! atau Langgan Blog Rahman Bashri melalui Emaili Komen anda sangat berguna untuk saya memperbaiki Blog Rahman Bashri..Terima Kasih

2 Comments:

  1. ada tak doa supaya dijauhi dari dikacau org kafir.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Saya ada soalan. Adakah artikel ini seperti membawa maksud bahawa kita tidak boleh tertarik atau dalam erti kata lain, suka atau jatuh cinta pada orang kafir? Terima kasih.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...