Social Icons

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Site Info

Tuesday, 17 January 2012

Bagaimana Nak Download Video Di Tonton.Com.My


Kalau dulu anda boleh download video kat TV3 online dengan bermacam-macam cara.Tapi sekarang Media Prima mempertingkatkan keselamatan website diorang dengan menggabungkan kesemua Channel TV3,NTV7,TV8 dan TV9 dalam satu website iaitu Tonton.com.my  . Tapi bagi saya, tak kiralah hebat manapun firewall Media Prima buat supaya tak bagi penonton download hasil kerja mereka. Mereka perlu sedar, "Once its in internet, its will stay forever". Pakar-pakar download dan Internet akan berusaha bermacam-macam cara supaya apa yang ada di Alam Maya ini berjaya memasuki di dalam Komputer mereka..Taknak cakap banyak, ini caranya.

1) Anda wajib daftar diri anda di www.tonton.com.my

2) Download Software Stream Transport ini.

3) Selesai download, Install di Komputer atau Laptop anda dan run Software. Kemudian masukkan link tonton di Address Bar kemudian tekan Start.

4) Pilih video mana yang anda ingin download, contoh anda nak Download Tentang Dhia episod akhir klik pada video tersebut dan ia akan keluar sendiri link-link yang nak di download, pilihlah link mana yang anda nak download.Dengan erti kata lain kalau nak download je apa-apa video anda mesti klik pada video tersebut supaya senang software nak cari link.

Contoh paparan aplikasi Stream Transport
5) Kebiasaannya video yang di download akan tersimpan di dalam My Document, tapi kalau tak jumpe jugak saya tak tau la nak cakap apa, kemungkinan jugak tak jumpa sebab fail-fail anda yang serabut..hahaha..ok Wassalam..Selamat Mencuba..

Have you found this post useful? If so please share it: If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Blog Rahman Bashri by Email Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

10 Comments:

  1. the best ayat.."Once its in internet, its will stay forever"...cool la ko nye blog..

    ReplyDelete
  2. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  3. tapi mcm mana nk download ek sbbnya link yang dia download link advertisement... mcm mana nk download citer?

    ReplyDelete
  4. dah Xleh download le... ada cara lain @ software lain tak????

    ReplyDelete
  5. xboleh pun... tipu je

    ReplyDelete
  6. link ni senang download n watch online http://mymelayudot.blogspot.com/2014/10/filem-melayufilem-indonesiatv-showdrama.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...