Social Icons

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Site Info

Tuesday, 31 March 2009

Senarai Codes Warna

Nama Warna
CodesWarna
Black#000000
Grey0#150517
Grey18#250517
Grey21#2B1B17
Grey23#302217
Grey24#302226
Grey25#342826
Grey26#34282C
Grey27#382D2C
Grey28#3b3131
Grey29#3E3535
Grey30#413839
Grey31#41383C
Grey32#463E3F
Grey34#4A4344
Grey35#4C4646
Grey36#4E4848
Grey37#504A4B
Grey38#544E4F
Grey39#565051
Grey40#595454
Grey41#5C5858
Grey42#5F5A59
Grey43#625D5D
Grey44#646060
Grey45#666362
Grey46#696565
Grey47#6D6968
Grey48#6E6A6B
Grey49#726E6D
Grey50#747170
Grey#736F6E
Slate Grey4#616D7E
Slate Grey#657383
Light Steel Blue4#646D7E
Light Slate Grey#6D7B8D
Cadet Blue4#4C787E
Dark Slate Grey4#4C7D7E
Thistle4#806D7E
Medium Slate Blue#5E5A80
Medium Purple4#4E387E
Midnight Blue#151B54
Dark Slate Blue#2B3856
Dark Slate Grey#25383C
Dim Grey#463E41
Cornflower Blue#151B8D
Royal Blue4#15317E
Slate Blue4#342D7E
Royal Blue#2B60DE
Royal Blue1#306EFF
Royal Blue2#2B65EC
Royal Blue3#2554C7
Deep Sky Blue#3BB9FF
Deep Sky Blue2#38ACEC
Slate Blue#357EC7
Deep Sky Blue3#3090C7
Deep Sky Blue4#25587E
Dodger Blue#1589FF
Dodger Blue2#157DEC
Dodger Blue3#1569C7
Dodger Blue4#153E7E
Steel Blue4#2B547E
Steel Blue#4863A0
Slate Blue2#6960EC
Violet#8D38C9
Medium Purple3#7A5DC7
Medium Purple#8467D7
Medium Purple2#9172EC
Medium Purple1#9E7BFF
Light Steel Blue#728FCE
Steel Blue3#488AC7
Steel Blue2#56A5EC
Steel Blue1#5CB3FF
Sky Blue3#659EC7
Sky Blue4#41627E
Slate Blue#737CA1
Slate Grey3#98AFC7
Violet Red#F6358A
Violet Red2#E4317F
Deep Pink#F52887
Deep Pink2#E4287C
Deep Pink3#C12267
Deep Pink4#7D053F
Medium Violet Red#CA226B
Violet Red3#C12869
Firebrick#800517
Violet Red4#7D0541
Maroon4#7D0552
Maroon#810541
Maroon3#C12283
Maroon2#E3319D
Maroon1#F535AA
Magenta#FF00FF
Magenta1#F433FF
Magenta2#E238EC
Magenta3#C031C7
Medium Orchid#B048B5
Medium Orchid1#D462FF
Medium Orchid2#C45AEC
Medium Orchid3#A74AC7
Medium Orchid4#6A287E
Purple#8E35EF
Purple1#893BFF
Purple2#7F38EC
Purple3#6C2DC7
Purple4#461B7E
Dark Orchid4#571B7E
Dark Orchid#7D1B7E
Dark Violet#842DCE
Dark Orchid3#8B31C7
Dark Orchid2#A23BEC
Dark Orchid1#B041FF
Plum4#7E587E
Pale Violet Red#D16587
Pale Violet Red1#F778A1
Pale Violet Red2#E56E94
Pale Violet Red3#C25A7C
Pale Violet Red4#7E354D
Plum#B93B8F
Plum1#F9B7FF
Plum2#E6A9EC
Plum3#C38EC7
Thistle#D2B9D3
Thistle3#C6AEC7
Lavendar Blush2#EBDDE2
Lavendar Blush3#C8BBBE
Thistle2#E9CFEC
Thistle1#FCDFFF
Lavendar#E3E4FA
Lavendar Blush#FDEEF4
Light Steel Blue1#C6DEFF
Light Blue#ADDFFF
Light Blue1#BDEDFF
Light Cyan#E0FFFF
Slate Grey1#C2DFFF
Slate Grey2#B4CFEC
Light Steel Blue2#B7CEEC
Turquoise1#52F3FF
Cyan#00FFFF
Cyan1#57FEFF
Cyan2#50EBEC
Turquoise2#4EE2EC
Medium Turquoise#48CCCD
Turquoise#43C6DB
Dark Slate Grey1#9AFEFF
Dark Slate Grey2#8EEBEC
Dark Slate Grey3#78C7C7
Cyan3#46C7C7
Turquoise3#43BFC7
Cadet Blue3#77BFC7
Pale Turquoise3#92C7C7
Light Blue2#AFDCEC
Dark Turquoise#3B9C9C
Cyan4#307D7E
Light Sea Green#3EA99F
Light Sky Blue#82CAFA
Light Sky Blue2#A0CFEC
Light Sky Blue3#87AFC7
Sky Blue#82CAFF
Sky Blue2#B0E2FF
Light Sky Blue4#566D7E
Sky Blue#6698FF
Light Slate Blue#736AFF
Light Cyan2#CFECEC
Light Cyan3#AFC7C7
Light Cyan4#717D7D
Light Blue3#95B9C7
Light Blue4#5E767E
Pale Turquoise4#5E7D7E
Dark Sea Green4#617C58
Medium Aquamarine#348781
Medium Sea Green#306754
Sea Green#4E8975
Dark Green#254117
Sea Green4#387C44
Forest Green#4E9258
Medium Forest Green#347235
Spring Green4#347C2C
Dark Olive Green4#667C26
Chartreuse4#437C17
Green4#347C17
Medium Spring Green#348017
Spring Green#4AA02C
Lime Green#41A317
Spring Green#4AA02C
Dark Sea Green#8BB381
Dark Sea Green3#99C68E
Green3#4CC417
Chartreuse3#6CC417
Yellow Green#52D017
Spring Green3#4CC552
Sea Green3#54C571
Spring Green2#57E964
Spring Green1#5EFB6E
Sea Green2#64E986
Sea Green1#6AFB92
Dark Sea Green2#B5EAAA
Dark Sea Green1#C3FDB8
Green#00FF00
Lawn Green#87F717
Green1#5FFB17
Green2#59E817
Chartreuse2#7FE817
Chartreuse#8AFB17
Green Yellow#B1FB17
Dark Olive Green1#CCFB5D
Dark Olive Green2#BCE954
Dark Olive Green3#A0C544
Yellow#FFFF00
Yellow1#FFFC17
Khaki1#FFF380
Khaki2#EDE275
Goldenrod#EDDA74
Gold2#EAC117
Gold1#FDD017
Goldenrod1#FBB917
Goldenrod2#E9AB17
Gold#D4A017
Gold3#C7A317
Goldenrod3#C68E17
Dark Goldenrod#AF7817
Khaki#ADA96E
Khaki3#C9BE62
Khaki4#827839
Dark Goldenrod1#FBB117
Dark Goldenrod2#E8A317
Dark Goldenrod3#C58917
Sienna1#F87431
Sienna2#E66C2C
Dark Orange#F88017
Dark Orange1#F87217
Dark Orange2#E56717
Dark Orange3#C35617
Sienna3#C35817
Sienna#8A4117
Sienna4#7E3517
Indian Red4#7E2217
Dark Orange3#7E3117
Salmon4#7E3817
Dark Goldenrod4#7F5217
Gold4#806517
Goldenrod4#805817
Light Salmon4#7F462C
Chocolate#C85A17
Coral3#C34A2C
Coral2#E55B3C
Coral#F76541
Dark Salmon#E18B6B
Salmon1#F88158
Salmon2#E67451
Salmon3#C36241
Light Salmon3#C47451
Light Salmon2#E78A61
Light Salmon#F9966B
Sandy Brown#EE9A4D
Hot Pink#F660AB
Hot Pink1#F665AB
Hot Pink2#E45E9D
Hot Pink3#C25283
Hot Pink4#7D2252
Light Coral#E77471
Indian Red1#F75D59
Indian Red2#E55451
Indian Red3#C24641
Red#FF0000
Red1#F62217
Red2#E41B17
Firebrick1#F62817
Firebrick2#E42217
Firebrick3#C11B17
Pink#FAAFBE
Rosy Brown1#FBBBB9
Rosy Brown2#E8ADAA
Pink2#E7A1B0
Light Pink#FAAFBA
Light Pink1#F9A7B0
Light Pink2#E799A3
Pink3#C48793
Rosy Brown3#C5908E
Rosy Brown#B38481
Light Pink3#C48189
Rosy Brown4#7F5A58
Light Pink4#7F4E52
Pink4#7F525D
Lavendar Blush4#817679
Light Goldenrod4#817339
Lemon Chiffon4#827B60
Lemon Chiffon3#C9C299
Light Goldenrod3#C8B560
Light Golden2#ECD672
Light Goldenrod#ECD872
Light Goldenrod1#FFE87C
Lemon Chiffon2#ECE5B6
Lemon Chiffon#FFF8C6
Light Goldenrod Yellow#FAF8CC


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Have you found this post useful? If so please share it:

Monday, 30 March 2009

Senarai Cara-Cara Menjana Wang Di Internaet



Saya akan berikan beberapa contoh program menjana wang di Internet yang saya tahu sahaja. Sekirangnya anda mempunyai senarai selain dari senarai saya anda boleh beri komen dibawah terima kasih.Sebelum itu anda juga boleh menyertai program saya, Sekiranya anda berusaha sedikit anda mampu perolehi beribu ringgit dalam sebulan. KLIK DI SINI

1) Google Adsense
Saya berikan cara ini yang pertama kerana program ini sangat popular ketika ini. Program ini bagi mereka yang mahir dengan design website. Apa yang anda perlukan adalah mencipta sebuah halaman web/blog. Kemudin pergi ke Google Adsense dan mendaftarnya. Anda perlu meletakkan banner atau sebagainya di halaman web/blog anda dan akan dibayar bagi setiap klik yang pelawat anda klik. Anda akan dibayar dalam US dollar.
http://www.google.com/adsense

2) Affiliate Dan Promosi Program
Ini kaedah termudah dan yang paling menguntungkan. Anda hanya perlu mempromosi barangan atau halaman web orang lain untuk mendapatkan komisen sekiranya sebarang jualan dapat dilakukan. Sebenarnya ada beribu program affiliate di Internet sekarang. Saya akan kemaskini sekira saya menjumpai pragram affiliate yang terbaik.
http://www.clickbank.com (paling terbaik)
http://linkshare.com
http://officemax.com
http://www.associateprograms.com
http://www.refer-it.com
http://www.cashpile.com
http://www.iboost.com
http://match.com
http://friendfinder.com
http://www.oneandonlynetwork.com

3) Membeli Dan Menjual Barangan Nyata
Anda boleh jual barang sepeti Ubatan Herba, Baju T-Shirt, Buku, Lukisan, Batik, Wang Lama, Buku Panduan, dan bermacam-macam lagi, nak sebut semua memang banyak. Anda boleh Jual barangan tersebut di.
http://www.lelong.com.my
http://www.ebay.com

4) Mencipta Dan Menjual Barangan Virtual
Anda boleh menjual barangan digital seperti e-book. Anda hanya perlu menulis sesuatu dan pindahkan ke format pdf dan jual di ebay atau lelong.

5) Menjual Ruang Iklan Dalam Web/Blog Anda

6) Menyertai Program Internet MLM
Ia sama seperti program MLM yang ada Amway, Cosway, CNI, dan lain-lain lagi yang ada, tetapi yang membezakan adalah ia dijalankan melalui Internet.Anda tidak perlu pergi rumah ke rumah untuk memperkenalkan produk atau menjualnya, tetapi hanya dengan Internet. Program yang sangat popular dan lumayan ketika ini adala Vemmabuilder.
http://www.vemmabuilder.com

7) Submit Serveys, Opinions, Forms
Ada beribu-ribu laman web servey di mana anda akan dibayar untuk menjawab survey atau mengisi borang di dalam Bahasa Inggeris dan dibayar sehingga US$300 sejam.
http://www.surveyscout.com
http://www.moneygenerator.biz
http://www.gozingsurveys.com
http://www.inboxdollars.com

8) Baca Email
Anda hanya perlu membaca email sahaja dan dibayar.
http://hit4pay.com
http://www.gr1innovations.com
http://www.allcommunity.com

9) Dibayar Untuk Setiap Klik
Anda akan dibayar untuk setiap klil di laman web mereka
http://pay2click.com
http://www.clickaffiliate.com

10) Dibayar Untuk Belajar Dan Membaca
Anda akan dibayar untuk belajar dan membaca.
http://www.itpaystolearn.com

11) Online Auctions Di Ebay
Ramai orang yang sudah kaya dengan cara ini, malah rakyat Malaysia sendiri ada yang jadi jutawan melalui cara ini. Tetapi dengan kaedah yang betul. Saya ambil ini sebagai contoh, anda pergi ke website Ebay dan membeli pelbagai barangan seperti buku, barangan komputer, elektronik dan sebagainya dengan harga yang murah, kemudian dapat menjual barangan tersebut di Ebay dengan harga yang tinggi menerusi auctions program. Anda hanya perlu menetapkan harga yang minima.Mudah bukan!.
http://www.lelong.com.my
http://www.ebay.com

12) Online Trade di Etrade
Progaram ini hanya untuk mereka yang berani mati. Anda yang sudah mempunyai modal dan berani untuk mencuba Dow Jones atau NYSE atau Nasdaq. Dengan kaedah ini anda boleh dapat berlipat kali ganda pulangan dari apa yang anda melabur, tetapi ia juga mempunyai risiko kehilangan duit yang banyak.
http://us.etrade.com
http://www.tdameritrade.com

13) Melihat Iklan
Anda akan dibayar hanya dengan melihat iklan-iklan orang lain, memang lumayan, tetapi lebih lumayan sekiranya anda membayar untuk menjadi untuk subscription fee.
http://www.studiotraffic.co.uk


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Membuat Peti Surat Anda Di Amerika Syarikat



Apa itu USABOX? Pernahkah anda mendengar 'US Mail Drop Service'? Entri kali ini saya nak mengulas sedikit tentang usabox. Kali pertama saya mendengar usabox ini adalah pada tahun 2006, masa itu dunia saya belum lagi bersama dengan Internet, jadi saya buat tak endah saja mengenainya. Setelah bergelumang dengan dunia Internet ini, saya mula sedar banyak kegunaan dan kelebihan apabila anda mendaftar di usabox ini.

USABOX adalah perkhidmatan dimana membolehkan anda mempunyai alamat tetap di Amerika Syarikat, perkhidmatan ini boleh dikatakan peti surat online la. Perkhidmatan ini amat sesuai untuk mereka yang suka menjana wang dari Internet, juga kepada anda yang suka membeli belah. Kebanyakkan program menjana wang yang ada sekarang memerlukan anda menjadi penduduk tetap Amerika Syarikat. Segala cek-cek anda akan dihantar terus ke peti surat tersebut. Sekiranya anda inginkan cek-cek itu, syarikat ini ada menyediakan perkhidmatan 'forward', dimana cek itu akan dihantar ke alamat anda di Malaysia. Pergi ke http://www.usabox.com untuk lebih banyak maklumat bagaimana untuk membuka peti surat anda.

Mungkin anda perlu melabur sedikit wang untuk membuka satu peti surat di sana. Anda perlu membayar dengan kad kredit atau apa-apa initial fee untuk setup akaun. Kemudian, apabila sudah datang apa-apa surat, anda perlu bayar untuk menghantar surat-surat itu ke Malaysia. Sebelum itu anda perlu pergi ke Kedutaan Amerika Syarikat untuk mengesahkan/notarized borang permohonan anda.

Entri saya yang akan datang saya akan beritahu Bagaimana membuka USABOX ini. Sekian..

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Saturday, 28 March 2009

Rahsia Warna Kegemaran Wanita



Kali ini saya nak memberitahu Rahsia Warna Kegemaran Wanita. Selain dari mengetahui cara wanita berjalan, mata dan banyak lagi rahsia, warna juga memainkan peranan penting dalam menentukan perwatakan seseorang wanita. Setiapa warna kegemaran itu mempunyai makna yang tersembunyi. Sebelum itu saya nak beritahu, bahawa anda tidak wajib untuk mempercayai perkara ini 100%.Terima Kasih

MERAH
Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang-senang.

BIRU
Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang, jujur, cekap memberi maaf dan tegas.

HIJAU
Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.

HITAM
Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi cepat tersinggung.

COKLAT
Kaya dengan sifat keibuan, suka merenadh diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah.

UNGU
Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.

KELABU
Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan cerdas dan bijak.

KUNING
Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran.

PUTIH
Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur,rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal.


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Friday, 27 March 2009

Bagaimana Menggunakan innit.nuffnang.com?



Entri saya sebelum ini ada menyebut tentang Innit. Innit adalah salah satu kelebihan yang ada pada ahli Glitterati di Nuffnang. Innit ini adalah laman seperti Digg.com. Laman ini hanya terbuka kepada ahli Glitterati sahaja, innit.nuffnang.com mampu membantu anda mendapatkan traffik dengan mudah. Di laman innit mereka memanggil Nang-it, dengan membuat entri disana anda boleh perolehi traffik dan mendapatkan undian.Jadi bagaimana menggunakan innit.nuffnang.com ini. Caranya begini.

Hanya untuk ahli Glitterati Sahaja.

1) Log masuk ke innit.nuffnang.com
2) Klik pada '+add new post'
3) Isikan segala maklumat entri anda seperti tajuk, isi kandungan, post URL dan kata kekunci.
4) Klik pada '+add post'
5) Setiap post terkini, anda boleh nang untuk setiap post pada setiap 'post' setiap kali 'post' anda dipaparkan.

"Selamat Mencuba"

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Share/Save/Bookmark

Bergaya Dengan Dell Latitude XT2



Lama rasanya saya tidak membuat 'review' mengenai laptop. Kali ini saya mahu memperkenalkan laptop dari Dell, iaitu Dell Latitude XT2. PC Tablet terbaru dari Dell ini menawarkan ciri multi sentuh dengan kecekapan dan keselamatan yang ditingkatkan serta pengurusan yang mudah berabanding dengan pengeluaran yang sebelumnya. Ia mempunyai faktor yang ringan dan nipis serta rekaan antena wayerless untuk kestabilan sambungan dan mudah dibawa kemana-mana.




Baterinya pula mampu bertahan sehingga lebih 11 jam. Mereka yang biasa dengan produk ini boleh scrol, besarkan, kecilkan, pusing atau zum dengan hanya menggerakkan jari pada skrin. Selain intu juga paparan ia juga jelas dengan 2730p. Ia juga menawarkan papan kekunci saiz penuh, sokongan pemacu SATA, RAM DDR3 sehingga 5GB, pad sentuh, stik tunjuk, pen bebas bateri untuk ketetapan yang tinggi bagi membenarkan penggunaan tanpa ganguan.

Spesifikasi
PRODUK: Dell Latitute XT2
HARGA: RM7,500
PEMPROSESAN: Intel Core 2 Duo SU9300 (1.2GHz)
SISTEM OPERASI:Windows XP Pro
MEMORI: 1GB - 5GB DDR3
CAKERA KERAS: 80GB SATA
PAPARAN:
BERAT:
PENGEDAR TUNGGAL:

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Share/Save/Bookmark

Thursday, 26 March 2009

Alwahy Enjin Pencarian Bercirikan Islam



Alwahy adalah enjin pencarian seperti Google, Yahoo dan lain-lain enjin pencarian yang ada. Tetapi Alwahy ini lebih kepada Islam. Semua isi kandungan yang ada di dalamnya adalah mengenai dunia Islam. Sangat bagus kepada mereka yang mengikut perkembangan, Politik, Sosial dan sebagainya yang berkaitan dengan Islam. Fungsi-fungsi yang ada di Google semuanya ada disini seperti Web, Images, Audio, Video dan News. Selain itu ia juga menyediakan Email percuma. Saya sudah pun mendaftar emailnya, ini email saya rahmanbashri@alwahy.com. Tagline untuk enjin pencarian ini adalah "The Moral Engine".



Keistimewaan enjin pencarian ini adalah, setiap keputusan carian anda ia akan memaparkan sekali thumbnail website tersebut.

Saya ada cuba periksa enjin pencarian ini berasal dari mana, saya ingat ia pasti dari tanah arab, tetapi selepas periksa IP address Enjin pencarian ini, ia berasal dari California, Amerika Syarikat. Mungkin komuniti Islam disana yang menubuhkan Enjin pencarian seperti ini. Apa-apa pun tahniah kepeda mereka.


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Share/Save/Bookmark

Wednesday, 25 March 2009

PDRM Menggunankan Mitsubishi Lancer Evolution 10 Sebagai Kereta Polis



Gambar dibawah yang akan saya tunjuk ini adalah sekitar perasmian kereta baru polis Malaysia yang dirasmikan oleh Paklah tadi. Gambar ini kakak saya yang berikan, sebab dia bekerja di Pulapol. Kakak saya kata Paklah pun sudah mencuba kereta tersebut.

Kereta polis ini digelar Helang Lebuhraya, sebab kereta polis ini akan digunakan untuk kegunaan di lebuhraya sahaja. Mungkin menyedari kereta Waja selalu ditinggalkan kebelakang ketika adegan kejar mengejar dengan penjenayah.PDRM membuat perubahan dengan menukar Waja dengan Mitsubishi Lancer Evolution 10. Mana tidaknya sekarang ini penjenayah semua hebat-hebat, guna kereta mestilah yang hebat. Saya dengar ada yang guna Ferrari Spider, mampus polis nak kejar dengan Waja.

Apa-apa pun tahniah kepada PDRM kerana menuju setapak lagi dalam usaha membenteras penjenayah yang sangat berleluasa ini. Tapi bila saya tengok dah macam dalam filem Hollywood la pulak.hahaha...So layan je la...Thankz To My Sister... Malaysia Boleh






If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Share/Save/Bookmark

Tuesday, 24 March 2009

Memaparkan CSS Codes Atau Scripts Dengan Cara Yang Unik



Saya lupa mana dari mana saya dapat Blagger Hack ini. Untuk memaparkan codes view seperti di dalam blog saya adalah sangat mudah. Lihat contoh di atas. Codes anda akan berda di dalam kotak tersebut, ini supaya memperkemaskan lagi blog anda. Begini caranya.

1) Login pada akaun Blogger anda kemudian klik pada Layout
2) Kemudian klik Edit HTML
3) Tekan (Ctrl+F) untuk memudahkan pencarian codes ini ]]></b:skin>
4) Kemudian Copy dan Pastekan Codes dibawah betul-betul diatas ]]></b:skin>




.codeview {
margin : 15px 35px 15px 15px;
padding : 10px;
clear : both;
list-style-type : none;
background : #F6EAEC url(http://i211.photobucket.com/albums/bb172/nbp9495/gggg-1.jpg) no-repeat right bottom;
border-top : 1px solid #540B29;
border-right : 2px solid #540B29;
border-bottom : 2px solid #540B29;
border-left : 1px solid #540B29;
}
.codeview li {
font-size : 13px;
line-height : 24px;
font-family : "Courier New", "MS Sans Serif", sans-serif, serif;
color : #333333;
font-weight : normal;
margin : 0;
padding : 0;
}


5) Codes yang bewarna merah adalah untuk anda edit mengikut kesesuaian dengan blog anda
6) Klik Save.

Jadi sekiranya anda hendak memaparkan CSS codes anda hanya perlu menampahkan codes dibawah di dalam setiap entri di dalam posting.

<div class="codeview">

Masukkan Codes anda disini.

</div>

Selesai..sekiranya mempunyai masalah tentang entri ini, cuma tinggalkan komen..Insya-Allah saya balas.

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Share/Save/Bookmark

10 Pesanan Bumi Kepada Manusia



Kita seharusnya menyedari bahawa bumi ini sebenarnya saban hari berkata-kata kepada manusia, sebagaimana yang diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a yang berkata : “Sesungguhnya setiap hari bumi menyeru kepada manusia sepuluh perkara :

1. Wahai anak Adam! Berjalanlah di atas perutku, tetapi ingatlah! Engkau akan dimasukkan ke dalamnya kelak.

2. Engkau melakukan maksiat di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan diazab di dalam perutku.

3. Engkau ketawa di atas perutku, tetapi ingatlah! Engkau akan menangis di dalam perutku.

4. Engkau bergembira di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan kecewa di dalam perutku.

5. Engkau mengumpul harta di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan menyesal di dalam perutku.

6. Engkau makan benda yang haram di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan dimakan oleh ulat di dalam perutku.

7. Engkau angkuh di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan dihina di dalam perutku.

8. Engkau berlari dengan riang di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan jatuh di dalam perutku dalam keadaan dukacita.

9. Engkau hidup di dunia bersiramkan cahaya matahari, bulan dan bintang di belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan tinggal dalam kegelapan di dalam perutku.

10. Engkau hidup di atas belakangku beramai-ramai, tetapi ingatlah! Engkau akan keseorangan di dalam perutku.




If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Share/Save/Bookmark

Hebatnya Ciptaan Allah

Hebat sungguh ciptaan Allah, tidak boleh digambarkan dengan kata-kata. Apa yang saya nak tunjukkan ini hanya tujuan perkongsian kepada anda untuk memberitahu sesungguhnya tiada makhluk di muka bumi ini yang dapat menandingi kehebatan Illahi. Saya yakin masih banyak lagi ciptaannya yang ada di dunia ini tidak dapat di kaji oleh pakar sains dunia. Gambar ini saya ambil dari blog seorang teman.



Bumi berkata, besar sungguh aku ini. Sambil tertawa bersama Venus. Mars, Mercury dan Pluto hanya berdiam diri dan terasa terhina. Tetapi tidak mengapa sabar sebahagian dari Iman.



Kini giliran Jupiter dan Saturn berkata, besar sungguh kita ini. Lihat Pluto dah macam semut..hahaha..sambil tertawa bersama Uranus dan Neptune. Bumi dari tadi hanya diam lalu meminta maaf kepada Mars, Mercury dan Pluto dan di dalam hati berkata, ada lagi Planet yang lebih besar dari aku. Ya Allah ampunkan dosa hambamu ini.


Matahari yang dari tadi diam hanya mendengar perbualan mereka, dengan angkuhnya berkata. Aku lagi besar dari kamu semua, sekali aku langgar kamu semua habis terbakar hangus. Semua planet tadi diam dengan rasa rendah diri..


Menyedari kehadiran Sirius, Pollux dan Arcturus. Matahari terkejut tidak terkata, bahawa ada lagi planet yang lebih besar darinya. Matahari terus bertaubat.


Rupanya ada lagi Planet yang lebih besar di dunia ini, iaitu Betelgeuse, Antares, Aldebaran, dan Rigel.

Apa yang saya hendak gambarkan dengan entri ini adalah jangan anda memperkecilkan ciptaan Allah, sesungguhnya Allah sangat berkuasa di dunia dan akhirat. Nanti saya sambung entri ini,saya akan beritahu jarak diantara planet-planet tersebut. Insya-Allah. Jadi Jangan Lupa 'Subscribe' ya...

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Share/Save/Bookmark

Monday, 23 March 2009

Rahsia Pada Mata Seorang Wanita



Sebelum ini saya ada membuat entri mengenai mengenal cara wanita berjalan, tetapi kali ini saya ingin berkongsi mengenai Rahsia Mata Seorang Wanita. Walaupun benda sebegini banyak terdapat di majalah atau blog, tetapi saya tetap juga ingin berkongsi berkenaan dengannya. Tidak perlulah bertanya kepada saya, boleh percaya ke, itu dan ini. Saya hanya seorang hamba Allah, dan sesungguhnya Allah lebih mengetahui setiap ciptaannya terindah itu. Saya juga percaya setiap inci ciptaan Illahi mempunyai rahsia yang tersembunyi. Selepas ini bolehlah anda melihat mata kekasih anda. Ok selamat membaca...

Saiz Mata Kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan. Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Saiz Mata Sederhana
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Saiz Mata Lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.

Mata Selalu Berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. Wanita ini baik.

Mata Jarang Berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjawab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata Cengkung
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

Mata Redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati
tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Matanya Seolah Tersembul Keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.

Tiada Mata
Takkan ini pun nak beritahu...hehehe...


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! and Subscribe to Info To You by Email

Your comment will be highly appreciated.So Comment laa.

Share/Save/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...